Ympäristön korpimetsät ja suot tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden marjastukseen ja suur-/pienriistan metsästykseen. Valtion maat sijaitsevat mökin läheisyydessä. Kuumun kylän virkistyskalastusalue sijaitsee 3,7 km päässä. Virkistyskalustusalueella Ruunalammilla on mahdollista kalastaa kirjolohia ja viettää laatuaikaa laavulla.

Luonnon kauniit Jumalissärkät ovat pienen ajomatkan päässä. Jumalissärkät ovat n. 15 km pitkät, jossa on mahtavat maisemat vaeltaa ja nauttia luonnon rauhasta.

Itärajan kesäretkeilyreitti on 160 kilometriä pitkä Kainuun itärajan tuntumassa kulkeva erämainen vaellusreitti. Reitin varrella on runsaasti nähtävää, mm. vienankarjalaiset kylät sekä Murhisalon ja Martinselkosen erämaiset alueet. Reitin varrelta voi havaita myös talvisodasta kertovia muistomerkkejä. Reitin päätepiste on Hossan retkeilyalue, jossa sijaitsevat esim. Värikallion kalliomaalaukset.

Lähiseudulta löytyy Partisaanien hyökkäysten kohteena olevia kyliä kuten Malahvianvaara. Raatteenportissa Raatteentiellä käytiin yksi Talvisodan ratkaisutaisteluista. Suomen ainoat vielä asuttuina säilyneet vienankarjalaiskylät Kuivajärvi ja Hietajärvi sijaitsevat aivan valtakunnan rajan tuntumassa ja kylien palvelupisteenä toimii Domnan Pirtti, joka on rakennettu vienalaisten runonlaulajien ja itkuvirrentaitajien muistopirtiksi.

Opastan mielelläni vaellusreiteille, metsälle, kalalle tai marjaan. Järjestän räätälöidyistä metsästysretkistä- saunaterapiaan ryhmille.